Antibakteriyel bakterilerin yaşamasına engel olan ve üremesini önleyen bazı maddelerden üretilen, halı örtüsü kumaşının özelliğine verilen isimdir. Bakterilerin üremesine engel olan yüzeyi sayesinde bebek odası ve çocuk odası dahil evinizin tüm odalarında gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda antialerjik olan bu örtüler alerji yapıcı maddelerin halıda tutunarak yüzeye çıkmasını ve hava ile temas etmesini önlemektedir. Siz de seçim yaparken öncelikle bu özellikte olmasına dikkat etmelisiniz. Daha sonra diğer özellikleri inceleyebilirsiniz. Evinizin hem temiz hem de hijyenik olmasını istiyorsanız antibakteriyel halı örtüleri tam da aradığınız özellikte. Halıları kirlenmelere ve lekelenmelere karşı koruyan ürünlerimiz ile halı yüzeyleri artık çok daha temiz ve parlak! Kenarları lastikli olan bu ürünler halıların etrafını sıkıca sardığı için yüzeyinde kesinlikle kırışma olmaz. Tüylenme gibi sorunları bulunmayan modelleri solma ve çekme yapmaz. Bu sayede çamaşır makinesine konularak 40 derecede yıkanabilir ve yıkama sonrasında ütü istemez.


Her yıl en az bir defa yıkanması gereken halılar yıkanarak temizlenebilmektedir. Bu durum ise kadınları yorarak su ve enerji israfı yaşatmaktadır. Bunun yanı sıra yıllardır aynı halı modelini kullananlar yıpranma ve tüylenme gibi sorunlar ile başa çıkmaya çalışmaktadır. Tabi ki üzerinde ki desenlerin aynı olması sebebi ile sıkılmakta elde değil. Pahalı halı modellerini satın almak yerine maliyeti düşük ve kullanımı pratik modelleri tercih edebilirsiniz. Birkaç tane farklı modeli satın alarak sürekli değiştirerek odanızın havasına renk katabilirsiniz. Sipariş vermek için öncelikle modeller içerisinden odanızın tarzına uygun örnekleri belirleyerek alışveriş sepetinize ekleyebilirsiniz. Daha sonra halınızın ölçüsünü alarak siparişi tamamlayabilir ve yepyeni halı tasarımınıza kavuşabilirsiniz.

Halı üzerine kolay bir şekilde dört tarafında ki lastiği esneterek geçirebilir ve yine basit bir şekilde çıkarabilirsiniz. Leke tutmadığı için herhangi bir yiyecek ya da içecek döküldüğünde bu örtüyü çıkarıp yıkatarak kurutup tekrardan takabilirsiniz. Bu pratik ve ucuz ürünler arasından seçim yaparken belirttiğimiz gibi üzerinde bakterilerin tutunamadığı antibakteriyel özellikli modelleri tercih etmeniz doğru olacaktır.